SON DAKİKA
Hava Durumu

Oral Çalışlar'a Türkiye-Ermenistan ilişkilerine katkı ödülü

İstanbul Kültür Üniversitesi, Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi'nin Türkiye-Ermenistan Gazetecilik Ödülü bu yıl Radikal Gazetesi yazarı Oral Çalışlar'a verildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2014 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2014 23:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Oral Çalışlar'a Türkiye-Ermenistan ilişkilerine katkı ödülü

ZAFER OPSAR/BURSAPORT

İstanbul Kültür Üniversitesi, Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi'nin (GPoT Center) bu yıl dördüncüsü verilen Türkiye-Ermenistan Gazetecilik Ödülü'ne Radikal yazarı Oral Çalışlar layık görüldü.

"Türkiye-Ermenistan meselesindeki yayınlardan haberdar olmak, bu konu üzerinde çalışan gazetecileri tanımak ve iki ülke arasındaki yakınlaşma sürecini desteklemek" amacıyla başlatılan ödül daha önce Milliyet'ten Kadri Gürsel, Gala TV'den Eduard Mkhitaryan, Yerkir Medya'dan Lilit Gasparyan, Yeni Şafak'tan Hilal Kaplan ve Today's Zaman'dan Markar Esayan'a verilmişti.

Bu yıl dördüncüsü verilen ödül nedeniyle İsveç'in İstanbul Başkonsolosluğu'nda tören yapıldı. 'Ermeni kardeşlerim ve sevgili Hrant!' başlıklı yazısı nedeniyle ödüle layık görülen Oral Çalışlar'a ödülünü İsveç'in İstanbul Başkonsolosu Jens Odlander ile İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Dündar verdi.

Türkiye-Ermenistan Gazetecilik Ödül töreni İsveç'in İstanbul Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirildi

Çalışlar: Tarihimizle yüzleşmeliyiz

Ödülü almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Oral Çalışlar, "Bu ödülü, sevdiğim kardeşim Hrant'ın anısına adıyorum. Maalesef Hrant'ı koruyamadık. Onun anısı Türk-Ermeni dostluğu için önemli bir adım oldu. Zaten Hrant, Türk-Ermeni dostluğu için canını vermeye hazır biriydi" dedi.

Demokratik bir Türkiye'nin Türk, Kürt, Ermeni, Alevi ve diğer etnik gruplarla birlikte kurulacağının altını çizen Çalışlar, "Maalesef tarih acı yazılıyor. Tarihimizle yüzleşmeliyiz. Bu bakımdan Başbakan Erdoğan'ın 1915'te yaşananlara ilişkin Ermeniler'e taziyesini değişim imkanı olarak görüyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.