Büyükşehir'den yüksek su faturasına ilişkin açıklama

İYİ Partili Levent Özeren'in Bursa ve İstanbul'daki su fiyatlarını karşılaştırarak, Bursa'da vatandaşa çok daha fazla su faturası geldiğine ilişkin paylaşımına Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. Açıklamada, Bursa'daki su fiyatının İstanbul'dan da ucuz olduğu alınan katı atık bedelinin faturayı yükselttiği bu rakamın da ilçe belediyelerine gittiği ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Bursa ve İstanbul'da aynı miktar su tüketimine Bursa'da daha fazla fatura geldiğine ilişkin sosyal medyada paylaşımda bulunan İYİ Partili Levent Özeren'e Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. Özeren'in paylaşımında İstanbul'da suyun metreküp fiyatı 4.30 TL iken, Bursa'da 3.86 TL olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Söz konusu faturada en yüksek kalemi 21 TL ile katık atık toplama bedeli oluştururken, 2872 Sayılı Çevre Kanunu gereği su faturaları ile toplanan bu bedel BUSKİ ya da Büyükşehir Belediyesi'nin kasasına değil doğrudan ilçe belediyelerine aktarılmaktadır. Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün bir gelir kalemi olmamasına rağmen katı atık toplama bedelleri nedeniyle yüksek gelen faturaları üzerinden sürekli spekülasyon yapılırken, Bursa'da su fiyatlarının yüksek olduğu izlenimi verilmeye çalışılmaktadır.

Oysa 30 Büyükşehir Belediyesi içerisinde uygulanan su fiyat tarifeleri arasında 2020 Ağustos ayı kıyaslamalarında Bursa, 13'üncü sırada yer almaktadır."