T2 tramvay hattı inşaatı yeniden başladı

Bursa'da şehir merkeziyle kentin kuzeyini birleştirecek Kent Meydanı - Terminal Tramvay Hattı İnşaatı yeniden başladı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, T2 tramvay hattında ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılmasının ardından projenin bitirilmesi için çalışmalar başladı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, raylardaki ilk kaynağı da kendisi yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, 11 istasyonu bulunan toplam 9 bin 445 metre uzunluğundaki "Kent Meydanı - Terminal Tramvay Hattı İnşaatı Yapım İşini"nin ihalesini gerçekleştirdi.

İhaleyi kazanan firmayla sözleşme imzalanmasının ardından, hat üstyapısındaki eksik ray kaynakları, raylarının gerdirilmesi, ayarlamaların yapılması, makas montajları, makas kaynakları, eksik imalatların tamamlanması, hat üzerindeki 9 adet üst geçit istasyonun dış cephe kaplamaları, cam ve prefabrik kaplama işleri gibi tüm eksiklikler tamamlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aktaş, Bursa'nın 2015 yılından bu yana T2 hattını konuştuğunu, ekonomideki gelişmeler ve salgın sürecinin çalışmaları geciktirdiğini belirtti.

Mevcut müteahhitle sözleşmenin feshedilmesinin ardından yeni ihalenin yapıldığını dile getiren Başkan Aktaş, "İhaleyi kazanan Öztimur Yapı Proje ile sözleşme imzaladık. 31 milyon 400 bin liralık sözleşme kapsamında yer teslimini 3 eylülde yaptık ve firma çalışmalara hemen başladı. Bu işin tamamı değil. Bildiğiniz gibi biz projeyi Avrupa Yatırım Bankası'nın ihalesiyle tamamlıyoruz. Avrupa Yatırım Bankası yarım işlere destek vermiyor. Bu nedenle inşaat ve istasyonlarla alakalı yarım işlerimizi kendi imkanlarımızla bitiriyoruz. Diğer kısmı ise tabii ihale konusu ve birkaç ay içerisinde ihalesi yapılacak. Onlar da dışarıda hazırlanacak ve elektromekanik sistemlerin montajı yapılarak temennimiz inşallah 2021 sonuna kadar bu sistemin yürüyeceğini göreceğiz" ifadesini kullandı.

Başkan Aktaş, oteller, iş merkezleri, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ve alışveriş merkezlerinin de bulunduğu İstanbul Caddesi'ni daha da cazip hale getirmek için başta Beşyol mevkisi olmak üzere bölgede bazı kentsel dönüşüm projelerini uygulayacaklarını, T2 hattının da bölgeye ayrı bir cazibe katacağını kaydetti.