'Yetki karmaşası sona erecek'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda 'Büyükşehir Yasası' olarak bilinen düzenlemelerin yerel yönetimlerdeki yetki karmaşasını ortadan kaldıracağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Başkan Altepe, '13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu' değerlendirdi. Kanunun yereldeki yetki karmaşasını ortadan kaldırdığını ve yerel yönetimleri bölgenin tek güçlü otoritesi olarak belirlediğini kaydeden Başkan Altepe, kanunla birlikte yerel yönetimlerin başta alt yapı ve çevre olmak üzere tüm alanlarda baş sorumlu haline getirildiğini ifade etti.

Kanunla birlikte artık her türlü sıkıntının büyükşehir belediyelerini ilgilendirdiğini, bölgesel kalkınma ve kentle ilgili makro ölçekli projeler ile stratejik çalışma ve planların büyükşehir belediyeleri tarafından yapılacağını belirten Başkan Altepe, "Kanunla birlikte tüm bölge, yatırımlardan payını almış olacak. Güçlü yerel yönetimlerle, şu ana kadar el atılamayan birçok sıkıntıya el atılmış olacak. Başta göç veren bölgeler olmak üzere alt yapı sorunlarının çözülmesi, her alanda ekonominin ve istihdamın geliştirilmesi konularında tüm eksiklikler hızla tamamlanmış olacak" dedi.

Başkan Altepe, Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023 vizyonunu şekillendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel yönetimlerden gelmiş olmasının da ülke açısından büyük şans olduğunu dile getirdi. Başbakan Erdoğan sayesinde Türkiye'nin yerelleşmenin önemini kavrayan, bu konuda önemli adımlar atan bir ülke haline geldiğini ifade eden Başkan Altepe, atılan adımların başta Avrupa olmak üzere dünya ülkelerine örnek olduğunu vurguladı. Başkan Altepe, "Yerel yönetimler alanında yaptığımız reformlar, daha önce değişik kişi ve kurumlarca eleştiriliyordu. Ama yaptığımız reformlar başta Fransa olmak üzere İtalya ve Almanya'ya, dünya ülkelerine örnek oldu. Bu da ne kadar doğru bir yol izlendiğini gösteriyor" diye konuştu.