Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne yoğun ilgi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Bilim ve Teknoloji Merkezi, açıldığı kısa sürede bir ayda 12 bin ziyaretçiyi ağırlarken, çevre illerin öğrencilerinin de eğitim üssü haline geldi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Bilimsel uygulamalı eğitime elverişli yapısıyla Türkiye'nin en kapsamlı bilim merkezi olarak yerini alan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, öğrenciler kadar büyüklerinde eğlenerek bilgi sahibi oldukları mekan haline geldi.

Özel Osmangazi İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte deney yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geleceğin bilim insanlarının bu merkezde yetiştireceğini söyledi. Olay TV'de yayınlanan 'Vatandaştan Başkana' programında konuşan Başkan Altepe, Bursa'nın her alanda olduğu gibi bilim ve teknoloji alanında da Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

Vatandaşlardan büyük ilgi

Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin açıldığı günden bu yana büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Başkan Altepe, öğrencilerin okullarında öğrendikleri bilgileri, Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde birebir uygulama şansı bulduklarını ve bu durumun da bilime ilgisi olan çocukların kendilerini geliştirmesine olanak sunduğunu söyledi.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin Merinos yerleşkesinde 138 deney düzeneğinin bulunduğunu belirten Başkan Altepe, merkezin TÜYAP Fuar Alanı'nın yanındaki alanda yapılan ana binasının da tamamlanmasıyla deney düzeneklerinin sayısının da 240'ı bulacağını ifade etti.

Türkiye'nin en kapsamlı bilim ve teknoloji merkezi

"Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Türkiye'nin en kapsamlı bilim ve teknoloji merkezidir" diyen Başkan Altepe, Bursa'nın bilimsel uygulamalarda da öncü olması ve diğer kentlere örnek teşkil etmesini önemsediklerini vurguladı. Bursa'nın yanı sıra çevre illerden gençlerin de bu merkezden yararlanabileceğini kaydeden Başkan Altepe, "Bursalılar, bu imkanlardan yararlansın istiyoruz. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Türkiye'deki mevcut merkezlerin en kapsamlısı. Bu merkezin oluşturulması için Güney Afrika'dan Kuveyt'e Asya'dan Avrupa'ya kadar her ülkedeki bilim merkezlerini inceledik" dedi. Başkan Altepe, merkezdeki deney düzeneklerinin de bir kısmının yurtdışından alındığını bir kısmının da yerli üretim olduğunu ifade ederek, "Bu deney düzeneklerinin üretimi için de tesisler oluşturuldu. Bu uzun vadeli bir çalışma. Şu an kullanılan deney düzeneklerinin gelecekte de yenilenmesi ve onarımları için gerekli altyapının sağlanması için yerli üretim sistemi oluşturuldu" diye konuştu.

Destek veren şahıs ve firmalara jest

Bursa'daki işadamlarından da Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin oluşturulmasında destek aldıklarını kaydeden Başkan Altepe, merkeze bugüne dek en büyük desteğin Zorlu Grubu tarafından verildiğini söyledi. Başkan Altepe, Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne maddi destek veren her işadamı ve firmanın adlarının da deney düzenekleri üzerinde yer aldığını dile getirdi.

Eğitim merkezi

Başkan Altepe, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından yürütüldüğünü sözlerine ekleyerek, merkezin bir eğitim alanı olduğunu belirtti. Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan da Türkiye Bilim Merkezleri Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü tarafından okullardaki eğitim programları incelenerek derlenen sistemin Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde hazırlandığını söyledi. Bakan, bu sayede öğrencilerin derslerde gördüklerini merkezde pratik olarak uyguladıklarını dikkati çekti.

Bilimsel gösteri öğrencilerden alkış topladı

Bugüne kadar bilimsel deney düzeneklerini görmek için İstanbul'a gittiklerini belirten Özel Osmangazi İlköğretim okulu öğrencileri, kendilerine böylesine mükemmel merkez kazandıran Başkan Altepe'ye teşekkür ettiler.Derslerdeki teorik bilgilerini uygulama imkanı bulan öğrenciler, ilgileri doğrultusunda deney düzeneklerini yakından inceledi. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ndeki 'Mekanik - Dinamik - Mühendislik Yapıları', 'Elektrik - Elektronik - Mıknatıs', 'Enerji - Isı - Sıcaklık - Ses', 'Renk - Işık - Göz', 'Su', 'Tabiat ve Jeoloji - Biyoloji - Anatomi', 'Hava - Uzay - Astronomi', 'Kimya', 'Matematik', 'Haberleşme - İletişim', 'Eğlence', 'Özel Tasarım Alanları' ile 'Suyun Serüveni' ve 'Yenilenebilir Enerji' galerini ilgiyle gezen öğrenciler, daha sonra Başkan Altepe ile birlikte merkezin şov ekibinin interaktif gösterisini de beğeniyle izlediler.