Ban İsrail saldırısını 'şiddetli' kınadı

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, ''Ortadoğu'daki gelişmeler ve Filistin sorununu ele almak'' üzere toplandı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Mısır'ın mektubu üzerine BM Güvenlik Konseyi Başkanı, konsey üyelerini acil olarak toplantıya çağırdı. Türkiye saatiyle 04.00'te başlayan kapalı oturumda ''Ortadoğu'daki gelişmeler ve Filistin sorununun'' ele alındığı bildirildi.

Ban: ''Saldırıyı şiddetli şekilde kınadı''

Öte yandan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonla görüştü.

Netanyahu ile gerçekleşen görüşmede ise Ban, ''Gazze'den ayrım gözetmeksizin yapılan roket saldırıları'' ile İsrail'in Hamas'a yönelik operasyonundan duyduğu endişeyi ifade etti. Görüşmede, Gazze'den roket atılmasını ''şiddetli şekilde kınadığını'' vurgulayan Ban, İsrail'den ölçülü tepki vermesini ve yeni bir şiddet döngüsüne neden olacak reaksiyonlardan kaçınmasını istedi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Rice, İsrail'i destekledi

New York'ta acil olarak toplanan BM Güvenlik Konseyi'nin toplantısında ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice, ''Hamas'ın ve diğer terör örgütlerinin İsrail halkına yönelik başvurduğu şiddetin hiçbir haklı gerekçesi olmadığını'' söyledi.

Rice, ''İsrail'in diğer uluslar gibi bu tür saldırılara karşı kendini savunma hakkı olduğunu'' belirterek, ''Sorumluların hemen bu menfur eylemlere son vermelerini istiyoruz'' dedi.