Merkel'den Patriot desteği

Almanya Başbakanı Merkel, Patriot füzeleri konusuna ilişkin, "NATO'daki bir ortağın bir isteği olursa, bunu inceleriz ve bu isteği yerine getirmeye çalışırız" dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bütçe görüşmeleri çerçevesinde Federal Meclis'te yaptığı konuşmada, Suriye'deki şiddetten dolayı aylardan beri binlerce kişinin hayatını kaybettiğini ve 400 binin üzerinde sığınmacının Suriye'nin komşu ülkelerine gittiğini belirterek, BM Güvenlik Konseyi'nin ortak bir ses bulamadığını, bunun ''iç karartıcı'' olduğunu kaydetti.

NATO üyesi bir ülkenin saldırıya uğradığını ifade eden Merkel, bundan dolayı Alman hükümetinin yaptığı görüşmelerde, NATO'nun bir ortağının bir isteği olması durumunda, bunu inceleyeceklerini ve bu isteği yerine getireceğini söylediğini belirtti.

Merkel, bu konuda şartlara bakılacağını ve her şeyin kapsamlı bir şekilde parlamentoda tartışılacağını ifade etti.

Ortadoğu'daki çatışmaya değinen Merkel, ilk olarak Hamas'ın İsrail topraklarına saldırıya başladığını belirterek, bu konuda savunma hakkının bulunduğunu, İsrail'in de bu hakkını kullandığını savundu. Merkel, bu konuda şiddetin tırmanmasını önlemek, ateşkesi sağlamak ve yeniden siyasi süreci başlatmak için her şeyi yapacaklarını kaydetti.