Şam'da çatışmalar şiddetleniyor

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyindeki Tedamun semtinde Özgür Suriye Ordusu ile Suriye ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Suriye resmi televizyonu, Tedamun semtindeki Osman Camisi yakınlarındaki çatışmalarda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının çoğununun etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Şam ve kırsalındaki Ensaru'l-İslam grubunun sözcüsü Ebu Muaz, ÖSO'nun Şam'ın doğusundaki Ğuta Şarkiyye'nin Bala bölgesinde rejimin hava savunma idaresine bağlı taburuyla şiddetli çatışmaya girdiğini bildirdi. Ebu Muaz, gruba bağlı savaşçıların rejim birliklerine büyük zarar verdiğini, çok sayıda IGLA-S tipi uçaksavar füzeleri, mühimmatıyla birlikte 23 milimetrelik top, 120 milimetrelik havan topu, otomatik tüfek, tabanca, mühimmat ve askeri araçlar ele geçirdiklerini belirtti. Öte yandan rejime bağlı birliklerin Filistinli mültecilere ait El-Yermuk kampı ve El-Asseli mahallesine havan topu saldırılarını sürdürdüğü de gelen haberler arasında. Nihai savaş hazırlığı ÖSO'ya bağlı grupların da Şam'ın mahallelerinde, bahçelerinde ve kırsalında 'nihai savaş' diye adlandırdıkları saldırı için hazırlıklarını hızlı bir şekilde sürdürdüğü belirtiliyor. ÖSO'nun Şam ve kırsalındaki askeri konseyi de, Şam'da bulunan tüm yabancı ülke diplomatlarının, temsilcilerinin ve uluslararası kuruluşların Suriye'yi 72 saat içinde terk etmeleri çağrısında bulunmuştu. Süre bugün doluyor. Muhalifler 5 askeri birliği vurdu

Şam'da bulunan muhalif Rıdvan Tugayı Komutanı Ebu Ubeyde, kentin doğu kesiminde bulunan ve birçok askeri birliğinin de içerisinde olduğu Doğu Guta Bölgesi'nin büyük bir kısmının alındığını belirtti. Kalan bölgeler için de ilerlemelerin devam ettiğini ifade eden Ubeyde, Doğu Guta'da rejime ait 5 askeri birliği vurduklarını ve tüm yardım yollarını kestiklerini söyledi. Bölgenin kontrolünü sağladıklarını aktaran komutan Ebu Ubeyde, ilerlemelerini savaş uçaklarının durdurduğunu ve en büyük korkularının hava savunma sisteminin kullanılması olduğunu belirtti. Esed rejiminin kara operasyonlarda bittiği için hava savunma sistemini kullandığının ifade eden Ebu Ubeyde, Şam'ın Haresta semtinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleriyle Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydetti.