Kaplanlar Soğutma-Üniversite işbirliği

Soğutma sektörünün öncü firmalarından Kaplanlar Soğutma, AR-GE projelerini daha geliştirmek, sanayici ile üniversite işbiriliğini geliştirmek amacıyla Uludağ Üniversitesi'yle protokol imzaladı

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Soğutma sektöründe öncü bir kuruluş olarak 1978 yılında kurulan Kaplanlar Soğutma, sanayi üniversite işbirliği sayesinde dünya çapında AR-GE projelerine imza atacak.

Üniversite - sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında Uludağ Üniversitesi ile Kaplanlar Soğutma arasında imzalanan protokolle eğitim, staj, AR-GE gibi birçok alanda ortak çalışmalar yapılacak.

Kaplanlar Soğutma'da düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan Kaplanlar Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kaplan; "Kaplanlar Soğutma olarak üniversite ile yapılacak her türlü işbirliğine açığız. Bu tarz işbirlikleri hem sanayinin hem de üniversitelerde eğitim alan öğrencilerin gelişimi adına çok önemli" dedi.

Kaplanlar Soğutma Genel Müdürü Duygu Kaplan da konuşmada; "Kaplanlar Soğutma olarak ürünlerimizin büyük çoğunluğunu yurtdışına ihraç ediyoruz. Bu nedenle dünya markaları ile rekabet ediyoruz. Bu rekabet sürecinde en büyük avantajımız ve farklılığımız AR-GE'miz. AR-GE yatırımlarımız sayesinde Tesco, Wallmart gibi dünya devi şirketlerin projelerini alabildik. Şimdi Uludağ Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği ile bu AR-GE çalışmalarımızı daha da ileriye taşıyacağız. Ayrıca bu protokol ile Uludağ Üniversitesi öğrencileri için de staj ve iş imkanları yaratılacak olmasını da çok önemsiyorum. Her iki kuruma da bu protokol hayırlı olsun" dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi´nin (ÜSİGEM) sanayici ile önemli bir köprü oluşturduğunu ifade ederek; "Bu protokol ile hedefimiz üniversitenin olanaklarını, laboratuvarlarını, çalışma alanlarını sanayicilerimizle tanıştırmak. Aynı zamanda sanayicilerimizin elinde bulunan gelişmiş AR-GE sahalarını da öğrencilerimiz ile buluşturmak hedefindeyiz. Ortak geliştirilebilecek projelere altyapı hazırlamış oluyoruz" diye konuştu.

Protokol töreni sırasında Kaplanlar Soğutma'yı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ise; "Üniversite sanayi işbirliğine ülke olarak çok fazla ihtiyacımız var. Sanayiciler işsizliğin azaltılması yönünde çalışırken üniversitelerimiz de kaliteli iş gücünü sanayicilerimiz için yetiştirecekler. Kurumlar birbirini tanıdıkça başarılı sonuçlar alınacaktır" dedi.

Protokol törenine Kaplanlar Soğutma Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Kaplan, Kaplanlar Soğutma Genel Müdürü Duygu Kaplan, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik'in yanı sıra akademisyenler de katılım gösterdi.