Bakan Çağlayan'dan MB Başkanı'na gönderme

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın açıklamalarına gönderme yaparak, "3 ay sonra da olsa aynı noktaya gelmekten dolayı kutluyorum kendisini" dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Zafer Çağlayan, Seyhan Otel'de düzenlenen ''Geleceğe Yatırım Türkiye'ye Yatırım Toplantıları''nda yaptığı konuşmada, Fitch'in, Türkiye'nin kredi notunu artırması ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirdi. Bu kararın beraberinde bir faiz düşüşü getireceğini belirten Çağlayan, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin faiz düşürmek için Fitch'in Türkiye'nin notunu artırmasına gerek yoktu. Ama anlatamadık. Bizim bir bağımsız kuruluşumuz var. Niyetim onla kavga etmek değil. Çünkü sıkletlerimiz farklı. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Ekonomi Bakanı'yım, biliyorum nerede olduğumu. Ama maalesef bu konuda Türkiye faizleri daha önce düşürebilecek bir durumda olurdu... Şimdi görüyorum ki Merkez Bankası Başkanı, 'Bu paranın gelmesiyle beraber gerekirse faizleri düşürürüz' diyor. İyi, 3 ay sonra da olsa aynı noktaya gelmekten dolayı kutluyorum kendisini. Hani bir şarkı var, 'Daha önceler nerelerdeydiniz' diye başlar.''