'BM kararları bizi bağlar'

Enerji Bakanı Yıldız, İran'a uygulanan yaptırımlarla ilgili soruları yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TÜYAP'da düzenlenen ''5. Madencilik, Maden Makine ve Ekipmanları, İş Makineleri Fuarı''nın açılışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Yıldız, bir gazetecinin, ''Amerika'nın İran'a uygulayacağını belirttiği değerli madenler konusundaki yaptırımlarla ilgili ne söyleyeceksiniz?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''BM kararları bizi bağlar ama bir ülkenin yalnız tek taraflı olarak aldığı yaptırımlar hele hele Türkiye'nin menfaatine dokunuyorsa ve çakılıyorsa biz bunu tekrar bir değerlendirme ihtiyacı hissederiz. Türkiye'nin özellikle İran üzerine uygulanan yaptırımlarla ilgili gerek ham petrol gerekse doğal gaz teminiyle alakalı bu hassasiyette gösterdiği bir nezaket var.'

Yıldız, ''Amerika ile bu konuda görüşüyor musunuz? sorusuna ise ''Evet konuyla ilgili görüşüyoruz'' karşılığını verdi.

İğne Ada'da nükleer santralin kurulacağı iddiaları

''İğne Ada'da nükleer santralin kurulmasına ilişkin açıklamalar oldu bu konuda ne söyleyeceksiniz?'' sorusu üzerine ise Yıldız, ''Cumhurbaşkanımız çevreye rağmen değil çevreyle beraber bu projelerin geliştirilebileceğini söyledi. Kaldı ki, bizim İğne Ada ile ilgili tespit edilmiş, karar verilmiş ve 'burada nükleer santral yapacağız' dediğimiz bir durum mevcut değil. Tabi ki aday yerlerden biri olacaktır. Ama biz Ermenistan'daki santral gibi yaşını, ömrünü tamamlanmış, teknolojiden yoksun bir santral yapmayacağız'' diye konuştu.