Çağlayan: Fransa ile tarihi fırsatlar yaşanıyor

Resmi temaslar için Paris'te bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Fransa ile yeni dönemde tarihi fırsatlar yaşandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Fransa Dış Ticaret Bakanı Nicole Bricq ile Türkiye-Fransa Ekonomik ve Ticari Ortaklık Komitesi (JETCO) 3. Dönem Toplantısına başkanlık etti. Toplantının ardından 3. Dönem ortaklık kararlarının açıklandığı karar zaptı ve uluslararası sigorta kuruluşu COFACE ile Türk Eximbank arasında işbirliğini öngören anlaşma imzalandı.

Zafer Çağlayan, toplantıları, yeni bir dönemde tarihi bir fırsat olarak değerlendirerek, ''Türkiye Fransa gerek siyasi gerek ekonomik ilişkilerinde yeni bir milat olarak gördüğümü söylemek istiyorum'' dedi.

Çağlayan, Türkiye'nin gelecek 10 yılda yapacağı yatırımlar arasında bulunan özellikle 130 milyar dolarlık enerji, 110 milyar dolarlık ulaştırma alanlarında iki ülke çalışmalarının daha da güçlendirileceğini belirtti. Çağlayan şunları kaydetti: ''Fransa ve Sayın Bakan nükleer konusundaki bilgi ve tecrübelerini Türklerle paylaşma isteklerini ifade etmişlerdir. Çalışma grubu bunun da önemle üzerinde duracak. Kentsel dönüşüm kapsamında ülkemizde 2023'e kadar 7 milyon konutun yeniden yapılacağını ve bu çerçevede 500 milyar dolarlık iş kapasite çıkacağını ifade ettim. Fransız firmalarının ilgisini çeken bir konu olmuştur.''

Fransa Dış Ticaret Bakanı Nicole Bricq de Fransa-Türkiye ilişkilerinin yeni bir döneme girdiğini belirterek, ''Güven yeniden geldi. Sürdürebilir bir ortaklığın zemini var. Onun dışında dış satım ihracat konusunda ortak arzımız var. Türk Fransız ekonomik işbirliği çerçevesinde yeni bir ivmeye sahibiz'' dedi.