Çelik: Kıdem tazminatı fonunu TBMM'ye getireceğiz

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda görüşülen Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısının 16 maddesi kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Komisyonda, CHP milletvekilleri düzenlemenin adının değiştirilmesi için değişiklik önergesi verdi. CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, düzenlemede ''Sendika ve toplu sözleşme kavramının mutlaka yer alması gerektiğini'' belirterek, ''Sendika ifadesinden korkmayın'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iki ayrı düzenlemenin teke indirildiğini belirterek, Avrupa'daki düzenlemeleri dikkate alarak yasada yeniliğe ve değişikliğe gidildiğini söyledi.

CHP'nin değişiklik önergesi kabul edilmezken, düzenlemenin adı ''Toplu İş İlişkileri'' olarak korundu. Komisyonda, tasarının 16 maddesi kabul edildikten sonra ara verildi

"Kıdem tazminatı fonunu" buraya getireceğiz

''Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısı'' üzerinde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, farklı tarafları ilgilendiren düzenlemede mutabakatı sağlamanın kolay olmadığını belirtti.

Tasarının Komisyona geleceğinin duyulmasının ardından ''yoğun görüşme trafiğinin'' başladığını anlatan Çelik, ''Bu yasa birilerinin çok çok işine gelir, birilerinin az işine gelir. Ama bir müddet sonra kıdem tazminatı fonu ile taşeron işçilikle ilgili düzenlemeyi buraya getireceğiz. Bu da birilerini çok hoşnut etmeyecek. Çalışma hayatının önündeki sorunları kararlılıkla konuşarak ve maksimum düzeyde uzlaşı sağlayarak bunları çözmemiz gerekiyor. Konuşan, sorun çözmeyen konumda bir bakan olmak istemiyorum. Koltuğunda oturan, maaşını alan ama çalışma hayatının sorunlarını biriktiren konumda olmak istemiyorum. Bu sorunlar varsa ki var. Yıllardır kıdem tazminatı konuşuluyor, birileri çok üzülse de birileri çok sevinse de bunun çözümünü bulmak durumundayız'' diye konuştu.