MÜSİAD Genel Başkanı Vali Harput'u ziyaret etti

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, "İnsanın doğuşundan kaynaklanan hakları vardır. Bu haklar ne Paris'te ne Gazze'de ne de dünyanın başka bir yerinde değişmez, bu hakların herkes için geçerli olduğu kabul edilmelidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

MÜSİAD Genel İdare Kurulu Toplantısı'na (GİK) katılmak için Bursa'ya gelen Vardan, Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti. Vardan, burada yaptığı konuşmada, MÜSİAD olarak bugüne kadar şahsi ve grupsal bir menfaat gözetmeksizin, Türkiye ve Türk milleti için çalıştıklarını söyledi.

Kısa bir süre önce döndükleri Brüksel'de önemli toplantılar yaptıklarını anlatan Vardan, şöyle konuştu: "Tunus ile başlayıp daha sonra diğer bölgelere sıçrayan 'Arap Baharı' olarak adlandırılan konuların ne olduğunu, Türkiye'nin gelişmesinin bunda bir rolü olup olmadığını Avrupa Parlamentosu'nda tartıştık. Biz orada şunları savunduk; insan her yerde insandır. İnsanın doğuşundan kaynaklanan hakları vardır. Bu haklar ne Paris'te ne Gazze'de ne de dünyanın başka bir yerinde değişmez, bu hakların herkes için geçerli olduğu kabul edilmelidir. Doğuşumuz belli. Öleceğimiz de kesin olduğuna göre, bu yaşadığımız süre zarfında 'Acaba insanlığa ne katkı yapabiliriz-' diye düşünmeliyiz."

TÜRKİYE'NİN DÜNYAYA KATKISI

Vardan, Türkiye ekonomisinin önemine dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Yabancı bir bakan bize, 'Türkiye'nin son günlerde dünyaya 3 konuda önemli katkıları olduğunu' söyledi. 'Birincisi, dünyadaki yoksulluğun giderilmesiyle ilgili raporlara baktığımızda bunun hedeflenen zamandan 3 yıl önce tutturulmasında Türkiye'nin yaptığı çalışmaların çok katkısı oldu. İkincisi de dünyanın yaşadığı bu küresel krizin bir felakete dönüşmemesinde Türkiye'nin ekonomik olarak gelişmesi, iyimserliği ve pozitif yaklaşımı çok etkili oldu. Üçüncüsü de uygulamaya başladığı 'sıfır sorun' politikası ile yeni bir çığır açmıştır. İnsanlığın ve kardeşliğin ön planda olduğunu göstermiştir. Savaşla işlerin çözülemeyeceğini dünyaya göstermiştir.' Bu da bizi gururlandırdı."

HARPUT'TAN MÜSİAD'A ÖVGÜ

Vali Harput da Türkiye'nin "Büyük Türkiye" yolunda katettiği her mesafede, başarıda MÜSİAD'ın çok ciddi katkısı olduğunu söyledi. Harput, şunları kaydetti: 'Dünyada gücün hakim olduğunu görüyoruz. Kim güçlüyse o haklı görülüyor. O yüzden bizim temel değerlerimizle güçlü olmadığımızı müddetçe ne kendimiz ne de mazlumların hakkını koruma, savunma, onlara yardımcı olma gibi bir görevi yerine getiremeyiz. Türkiye'nin artık sadece kendi coğrafyası içerisinde değil, dünyanın her noktasındaki mazlumların hakkını koruma gibi bir görevi vardır. Bunun yerine getirilmesinde MÜSİAD'ın çok ciddi katkıları vardır." Vardan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi de ziyaret etti.