Tüm Emekli-Sen Bursa'dan TBMM'ye çağrı

Tüm Emekli-Sen Bursa Şubesi, emekliler adına kurulan sendikaların sürekli engellemelere maruz bırakıldığını, çözümü için 'Emekliler Statü Yasası'nın çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Tüm Emekli-Sen Bursa Şubesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki siyasi partilere 'Emekliler Statü Yasası'nın çıkarılması için çağrıda bulundu. 

Tüm Emekli-Sen Bursa Şubesi üyeleri, Bursa Kent Meydanı'nda bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Emekliler adına kurulmuş sendikaların meşru ve haklı olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Ancak tüm bu haklı, meşru ve Anayasal, gerek iç hukuk, gerekse uluslararası antlaşmalara dayanan taleplerimiz yıllardır çeşitli iletişim ve girişimlerimize rağmen TBMM'de gündeme taşınıp görüşülerek yasalaşması maalesef bir türlü 'Emeklilerin Statü Yasası' olarak çıkartılamamıştır." denildi.

Yaklaşık 25 yıldan bu yana mücadelelerini sürdüren sendikaların yasanın çıkmaması gerekçe gösterilerek mahkemelerle karşı karşıya kaldığı ve faaliyetlerinin egellenmeye çalışıldığı belirtildi. 

8 Eylül 2020'de Disk Emekli Sen hakkında mahkemece kapatılma kararının duruşmasının yapılacağının ifade edildiği açıklamada, "Bu sendika daha önce de aynı prosedür ve gerekçelerle kapatılmış ve 2019'da tekrar kuruluş başvurusu yapmak zorunda kalmıştır. Mahkemelere taşınmış bu uygulama, idarenin baskı kurma ve zorlamasıyla alınmış ve iç mevzuatta hala yürürlüğe sokulamayan Emeklilerin Statü Yasası'nın bir türlü TBMM'de geçmemesine  dayandırılmakta olup tamamıyla hukuksuz ve haksız bir girişimdir." denildi.