BUTGEM'den Kosovalı gençlere meslek eğitimi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) ile Kosova Ticaret ve Sanayi Odası arasında, mesleki eğitim konusunda işbirliği protokolü imzaladığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kosova'da yapılan protokole BUTGEM Başkanı İlhan Parseker, Kosova TSO Başkanı Safet Gerxhaliu ve tanık sıfatıyla da UNDP Kosova Üst Düzey Sorumlusu Osnat Lubrani imza koydu.

Protokol kapsamında, nisan ayında Kosova'dan 22 öğrenci ve 2 öğretmen BUTGEM'de talaşlı üretim ve temel bakım onarım konularında eğitim alacak.

BUTGEM Başkanı İlhan Parseker, protokol töreninde yaptığı konuşmada, iyi yetişmiş insan gücünün önemine dikkati çekti.

Parseker, mesleki ara eleman ihtiyacına köklü bir çözüm bulma konusunda BUTGEM ile ciddi bir fark yarattıklarını vurgulayarak, ''Bugün burada imza altına aldığımız protokol de BUTGEM'in başarısının uluslararası arenaya taşındığının somut bir göstergesidir'' dedi.

İşsizlik oranı yüzde 40'ların üzerinde olan Kosova'nın kısa sürede sorunun çözümü yönünde yol alacağına inandığını ifade eden Parseker, ''Biz, Balkan topluluklarının çalışkanlığını, tutumluluğunu ve hırsını çok iyi biliriz. 2 milyon nüfusun kısa sürede makul bir refah seviyesine ulaşması hiç de zor değil. Yakın bir gelecekte Avrupa'nın yeni İsviçre'si olmanız pekala mümkün'' görüşünü kaydetti.

Parseker, BUTGEM'de 3 yılda yaklaşık 4 bin mezun verildiğini, bunların yüzde 75 oranında istihdama katıldığını belirterek, ''Kosova'daki kalkınma sürecinde temel değerlerden biri olan vasıflı insan gücüne kavuşabilmeniz için her türlü desteği vermeye hazırız'' dedi.

BUTGEM ile Kosova Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokol kapsamında, BUTGEM Kosovalı öğrenci ve eğitmenlerin teknik eğitim almaları konusunda destek verecek. Protokol, proje ve ortak programlar konusunda da kurumlar arası işbirliği öngörüyor.

Parseker ve beraberindeki heyet, Kosova ziyareti kapsamında Priştina Belediyesine de nezaket ziyaretinde bulundu.