Arınç açlık grevcilerine seslendi: Ne olur

Başbakan Yardımcısı Arınç, açlık grevinde olanlara seslenerek, "Ne olur, duyuracağınız herşeyi duyurdunuz, söyleyeceğiniz herşeyi söylediniz" dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çırak Eğitimi ve Öğretimi Vakfı'nın düzenlediği elbise ve kırtasiye malzemesi dağıtım töreninin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cezaevlerindeki açlık grevlerine ilişkin bir soru üzerine Arınç, bu eylemi sürdürenlerden bir an evvel vazgeçmelerini isteyerek, taleplerinden haklı olanlarının büyük ölçüde karşılandığını kendilerinin de bildiğini söyledi. Arınç, açlık grevinde olanlara şöyle seslendi:

''Kendilerinden ısrarla rica ediyorum, bu anlamsız açlık grevini sürdürerek hayatlarınızı tehlikeye atmayın. Sizler bizim için değerlisiniz. 75 milyon insanın hayatına, hayat bütünlüğüne saygı duyuyoruz.

Ne olur, duyuracağınız herşeyi duyurdunuz, söyleyeceğiniz herşeyi söylediniz, hayatınızı tehlikeye atıp sizi sevenleri daha büyük üzüntülere koymayın.

Sayın Başbakan şüphesiz BDP milletvekillerinin yanlışlıklarını ortaya koymak suretiyle onlara ithafen pek çok şey söylüyor. Ama açlık grevinde olanların bağımsız düşünmelerini ve karar vermelerini biz bekliyoruz.''