Böbreğiyle bir hayat daha verdi

Bursa'da doğuştan bir böbreği olmayan, bir yaşından itibaren 2,5 yıl diyalize giren küçük Meryem, annesinin verdiği böbrekle sağlığına kavuştu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Özel bir hastane, Altınceylan Tesisleri'nde, Bursa'da diyalize giren hastalara yönelik ''Organ Nakli Bilgilendirme Toplantısı'' düzenledi.

Toplantıya, 3,5 yaşında böbrek nakliyle sağlığına kavuşan ve şu anda 4,5 yaşında olan Meryem ve annesi Muazzez Kıllıoğlu (26) da katıldı.

Evli ve 2 çocuk annesi olduğunu belirten Kıllıoğlu, kızı Meryem'in doğuştan bir böbreğinin olmadığını söyledi. Tedavi sürecinde kızının durumunun ciddi olduğunun belirlendiğini ifade eden Kıllıoğlu, ''Bir yaşından itibaren diyalize girmeye başladı. Yaklaşık 2,5 yıllık diyalizin ardından yapılan incelemede benim böbreğimin nakil için uyumlu olduğu tespit edildi. Geçen yıl İstanbul'da yapılan ameliyatla benden alınan böbrek kızıma nakledildi'' dedi.

Naklin ardından kızının sağlık durumunun düzeldiğini, fiziki gelişiminin de normale döndüğünü belirten Kıllıoğlu, organ naklinin çok önemli olduğunu bildirdi.

Ameliyatı yapan, özel hastanenin Organ Nakli Merkezi'nden Doç. Dr. Burak Koçak ise naklin erken yapılmasının önemine dikkati çekerek, naklin ardından özellikle çocuklarda gelişimin normale döndüğünü söyledi.

Koçak, Türkiye'de 60 bin diyaliz hastası bulunduğunu, bunun 2020'de 120 bine kadar çıkmasının beklendiğini belirterek, bu sayının azalmasının vatandaşların duyarlılığına bağlı olduğunu kaydetti.