Boykot nedeniyle gözaltına alınan 11 kişi serbest bırakıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, sosyal medyada yapılan boykot çağrılarına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 11 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2025 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2025 00:06

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 'boykot' paylaşımları nedeniyle başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 11 kişi, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından 'yurt dışı çıkış yasağı' ve 'imza' şeklinde adli kontrol tedbiri talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu'nun da aralarında bulunduğu 11 kişi, adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 11 kişi, 'yurt dışına çıkış yasağı' ile 'imza' şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Üzümcüoğlu: Özgür olmaya devam edeceğiz

Oyuncu Cem Yiğit Üzümcüoğlu da "Anayasal hakları hatırlatmak dışında yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Haklarımız doğrultusunda da, protesto etmekte, yürüyüş yapmakta, sözümüzü, fikrimizi beyan etmekte özgürüz, özgür olmaya da devam edeceğiz. Bunun önünde bir engel varsa da, bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.