Faruk Çelik: Adaylardan taahhütname alın

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa'da seçmenlerin belediye başkanlıklarına aday olanlardan vaatlerine ilişkin taahhütname almaları önerisinde bulundu. Çelik, böylece seçilecek başkanın görev sırasında hizmetlerinin takibinin yapılıp hesap sorulabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

ZAFER OPSAR/BURSAPORT

Bursa Demokrasi ve Uzlaşı Grubu'nun konuğu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, katılımcılarla söyleşerek yöneltilen soruları yanıtladı.

Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle, 3 dönem milletvekilliği sona ereceği için adı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Faruk Çelik, bu konuda bir şey söylemesinin doğru olmadığını ifade etti. Halen görevdeki Başkan Recep Altepe'nin yeniden adaylığının sözkonusu olduğunu kaydeden Çelik, Başbakan Erdoğan'ın kendisine böyle bir öneri getirmesi halinde 'evet' ya da 'hayır' diyeceğini söyledi. Çelik, "Başbakan istedi, Bursa'dan Şanlıurfa'ya gittik" dedi.

Bazı meslek odalarının yöneticilerinin Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'nin kentin önemli projelerinde kendileriyle görüş alışverişinde bulunmadığını dile getirmeleri üzerine, bunun eksiklik olduğunu belirterek, bu yönde önerilerini Altepe'ye aktaracağını ifade etti.

Kendisinin Bakanlıktaki çalışmalarında meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla temasa önem verdiğini belirten Faruk Çelik, kentin yönetimin de bu ilişkinin son derece yararlı olduğunu dile getirdi. Belediye başkanları ilgili olarak özellikle seçim öncesi verdikleri vaatler konusunda seçmenin duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Çelik, "Seçmenler adaylardan yapacakları işler konusunda taahhütname alsın. 5 yıl boyunca neyin yapılıp yapılmadığı takip edilsin ve hesap sorulsun. Ben Şanlıurfa'da bunu yaptım. Bazan vatandaş karşıma çıkıyor ve geciken eksik kalan şeylerin hesabını soruyor" dedi.

Konuşmasında Batı'nın geçirdiği aşamaların insanlık için daha özgür bir dünyanın kapılarını araladığının altını çizen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, "Batı bugünkü seviyeye yüzyıllar süren süreçlerden geçerek gelmiştir. Osmanlı'da III. Selim ve II. Mahmut dönemleri ve sonrasında yenileşme hareketleri vardır" dedi. Geçtiğimiz yüzyılın en önemli akımının pozitivizm olduğunu ifade eden Çelik, bunun da Cumhuriyet'in kuruluşuna ciddi olarak etki ettiğini kaydetti. Bugünkü sorunlardan birinin 1920'li yıllardaki pozitivizmde ısrar edilmesinden kaynaklandığını kaydeden Çelik, kalkınma ile demokrasi arasında güçlü bir ilişki olduğunu söyledi. Çelik, "Özgürlük, adalet ve demokrasiden taviz vererek büyümek ve gelişmek mümkün değil" dedi.