FETÖ lideri Fethullah Gülen öldü

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen'in ABD'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 15:54
https://www.bursaport.com

15 Temmuz 2016'daki darbe kalkışmasını organize eden FETÖ terör örgütünün lideri Fethullah Gülen (83), 1999 yılı mart ayından beri yaşadığı ABD'nin Pensilvanya eyaletinde öldü.

Darbe girişiminin bir numaralı sanığı olarak gıyabında yargılanan Gülen'in ölüm haberini yeğeni Ebuseleme Gülen de doğruladı.

FETÖ liderine yakın yayın organı Herkül sitesinin X (Twitter) hesabından yapılan paylaşımda, Fethullah Gülen'in 20 Ekim'de (dün) öldüğü belirtildi.

Açıklamada, “Ömrünün her anını din-i mübiîn-i İslam’a ve insanlığa hizmet için sarfeden Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi bugün (20 Ekim) ruhunun ufkuna yürümüştür. Defin işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi kamuoyu ile paylaşılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Erişime kapatıldı

Herkul internet sitesinin X'teki hesabının, açıklamanın ardından erişime kapandığı görüldü.

Hande Fırat: Ankara'ya teyitli bilgi geldi

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Gülen'in ölümüne ilişkin olarak Ankara'ya teyitli bilgi geldiğini söyledi. Fırat, CNN Türk canlı yayınında "Çok net söyleyebiliriz. Ankara'ya da bu bilgi ulaştı. Teyitli olarak söyleyebiliyoruz ki, Fethullah Gülen öldü" ifadelerini kullandı.