Fuhuş çetesi davasında tahliye

Bursa'da maddi durumu iyi olmayan kız çocuklarını kandırıp uyuşturucuya alıştırarak fuhşa sürüklediği iddia edilen 18'i tutuklu 39 sanığın yargılanmasına başlandı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, ''uyuşturucu ve uyarıcı ticareti yapma veya sağlama'', ''çocuğun nitelikli cinsel istismarı'', ''çocukları fuhşa teşvik etme veya yaptırma veya aracılık etme'', ''suç işlemek için örgüt kurma'', ''örgüte üye olma'' suçlarından 18'i tutuklu 39 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

Mağdur çocuklar sebebiyle gizli yapılan duruşmada, örgütün lideri olduğu iddia edilen B.Ş. ile diğer sanıklar suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, mevcut delil durumu, sanıkların ifadelerinin alınmış olması ve suçun niteliğinin değişme ihtimali olmadığını göz önünde bulundurarak tutuklu sanıkların oy çokluğuyla tahliyesine karar verdi.

Üye hakimlerden biri, 3 sanık dışındaki 15 sanığın tahliye edilmemesi yönünde görüş bildirdi.

Heyet, duruşmaya katılmayan 18 mağdurun zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, 2011'in aralık ayında, kız çocuklarına arkadaş ve sevgili gibi yaklaşıp onları uyuşturucuya alıştırdıktan sonra fuhşa sürüklediği iddia edilen, aralarında zabıta komiserinin de bulunduğu 39 kişiyi gözaltına almıştı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 18'i tutuklanmış, 21'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.