İnsani yardım TIR'ında silah iddiası

Bir ihbarı değerlendiren Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin durdurduğu ve İnsani Yarım Vakfı'na (İHH) ait olduğu ileri sürülen yardım tırında silah ve mühimmat olduğu iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Kırıkhan-Reyhanlı yolu üzerinde (Özova Tarım civarı) Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na gelen ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, İnsani Yardım Vakfı (İHH)'ya ait olduğu ileri sürülen bir yardım tırını durdurdu.

Radikal.com.tr'de yeralan habere göre, durdurulan tırda silah ve mühimmat olduğu iddia ediliyor. Ancak, jandarmada arama izni bulunduğu halde tırın aranmasının engellendiği iddia ediliyor.

Hatay'da silah yüklü olduğu şüphesiyle durdurulan TIR'da iddiaya göre İHH Bölge Müdürü ve bir MİT elemanı da bulunuyor. Jandarmanın durdurduğu TIR için MİT mensubunun arama yaptırmamakta direttiği ve aracın kendi kontrollerinde olduğunu söylediği iddia ediliyor.

İHH: TIRLA BİR İLGİMİZ YOK

Bu arada İnsani Yardım Vakfı (İHH) yetkilileri ise tırın kendilerine ait olmadığını ve tırla ilgili bilgilerinin olmadığını belirttiler.

İHH'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İHH'nın merkezine de bölgedeki ekiplerine de böyle bir yardım gönderildiğine dair bir bilgi olmadığı gibi, bölge ekiplerimiz Kırıkhan jandarma birimine giderek, olay yerinde İHH ile alakalı herhangi bir aracın söz konusu olmadığını teyit etmiştir.Hatay İl Jandarma Komutanlığı, avukatlarımıza İHH ile ilgili bir bilgi olmadığını bildirmiştir. Radikal gazetesinin, İHH adını vererek bu haberi karalama amaçlı yapması manidardır. Her türlü hukuki yola başvuracağımızı ve dava hakkımızı saklı tutarak şimdilik bu kadar açıklama ile kamuoyunu aydınlatmak istiyoruz.

17 Aralık operasyonu ile beraber oldukça sıklaşan bir şekilde kurumumuza yönelik iftira, karalama, tuzak oyunlar oynandığına dikkat çekerek, medya kurumlarını da tüm ilgili yetkili kurumları da mensubiyetlerine binaen değil, dürüstçe ve ahlaki/etik ve hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz."

Jandarma yetkilileri tırın içindeki malzemelerle ilgili herhangi bir bilgi vermezken olayla ilgili inceleme devam ediyor.

Tırın geçtiğimiz ay Adana'da yakalanan tırla aynı güzergahı kullandığı ileri sürülürken, Adana'da yakalanan mühimmat yüklü tırın da İHH'ya ait olduğu iddia edilmişti.