Konya'da çaldılar Bursa'da yakalandılar

Bursa'da 12 işyerinden hırsızlık yaptıkları iddiasıyla aranan 3 kişi, Konya'nın Çeltik ilçesinde bir kamu binasında da soygun gerçekleştirdi. Dönüşe geçen zanlılar, Bursa'nın Kestel ilçesi kavşağında polis tarafından yakalandı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin değişik yerlerinde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili incelemeleri sonucunda, 3 zanlıyı aramaya başladı. Zanlıların, şehir dışından Bursa'ya geldiği bilgisini alan ekipler, Kestel Kavşağı'nda İ.K. (27), E.D. (21) ve B.K'nin (29) bulunduğu otomobili durdurdu. Konya'nın Çeltik ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne girerek soygun gerçekleştirdikten sonra sonra Bursa'ya döndükleri belirlenen 3 zanlı gözaltına alındı.

Otomobildeki aramada 2 ruhsatsız tabanca, tabancalara ait şarjörler, 10 fişek, Çeltik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden çalındığı tespit edilen 2 dizüstü bilgisayar ve faturalar ele geçirdi.

İfadeleri alınan zanlıların, Bursa'da gösterdikleri yerlerde, değişik iş yerlerinden çalınmış 4 yakut ve zümrüt taş, yakut ve zümrüt taşlarından yapılma kolye ucu, yakut ve zümrüt taşlı yüzük, 3 LCD televizyon, 6 dizüstü bilgisayar ve değişik ürünler ele geçirildi. ''Beni bu illetten kurtarın'' Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardında adliyeye sevk edildi. Bu arada zanlılardan E.D'nin geçen yıl Bursa'da bir fabrikadan 4 milyon lira nakit para çalınması olayına karışması dolayısıyla hüküm giydiği ve dosyasının Yargıtay aşamasında olduğu belirtildi.

Öte yandan zanlılardan E.D'nin emniyetteki sorgusunda hırsızlık yapmak istemediğini belirterek, ''Beni bu illetten kurtarın. İsteyerek yapmıyorum. Uyuşturucu hap içtikten sonra ne yaptığımızı bilmiyorum. İnanın bu işi bırakmak istiyorum. Bana yardımcı olun dediği'' öğrenildi. İş yeri soygunu, güvenlik kamerasına yansıdı

Bu arada, çeşitli hırsızlık olaylarına karışan zanlıların, bir süre önce, kent merkezindeki bir iş yerinden eşya çaldıkları anlar, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Kayıtlarda, bir zanlı binanın girişindeki sensörlü lambayı kırarken 2 kişinin iş yerine girdiği görülüyor. İki zanlı el feneri yardımıyla tek tek odaları ararken, üçüncü kişi ise dışarıda gözcülük yapıyor. Zanlılar daha ellerinde eşyalarla iş yerinden ayrılıyor.