'Marjinal gruplar Batı Trakya'yı tahrik ediyor'

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Yunanistan'daki marjinal grupların Batı Trakyalı gençleri tahrik ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Şerif, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi'ne yaptığı ziyarette, ekonomik krizin Yunanistan üzerinde büyük etkiler bıraktığını belirtti.

Yunanistan'da son dönemde önemli gelişmeler yaşandığını anlatan Şerif, ''Yunan meclisine marjinal gruplar girdi. Yunanistan'daki bu marjinal gruplar, Batı Trakyalı gençleri tahrik ediyor. Bu gruplar Türkler'in bulunduğu bölgelerde nutuklar atıyor. Tahriklere karşı gençlerimizi hutbelerle uyarmaya ve sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Yunan meclisindeki Yeni Yunanlılar Partisi'nin hükümet sözcüsü de sürekli Batı Trakya'yı meclis gündemine taşıyor. Bizler Yunan emniyet güçlerine tansiyonun düşürülmesi konusunda harekete geçmeleri gerektiğini söyledik. Sağ olsunlar duyarlı davranıp gençler arasında atışmaların önüne geçtiler'' diye konuştu.

Gümülcine'de görev yapan iki müftülüğün olması konusuna da değinen Şerif, ''Seçilmiş Gümülcine Müftülüğü'' olarak birlik ve beraberliği sağlamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

İbrahim Şerif, BTTDD Bursa Şubesi'ni ziyaret etti.