Psikolojik harekat değil bilgilendirme

''Ergenekon'' davasında savunma yapan Orgeneral Nusret Taşdeler, Genelkurmay Karargahı'nda işletilen internet siteleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen ''Ergenekon'' davasına ilişkin 268. duruşmaya, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Orgeneral Hasan Iğsız ve Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 30 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmada, hakkında yakalama emri bulunan YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in, tedavi gördüğü Ankara GATA'ya videokonferans yöntemiyle bağlanılarak savunmasının alınmasına devam edildi. İçerikleri sivil memurlar belirler Taşdeler, Bilgi Destek Dairesi'nde faaliyet gösteren internet sitelerinin içerikleriyle ilgili emekli albay Dursun Çiçek'in ifadesine atıfta bulunarak, Çiçek'in beyanında söz ettiği ''şarta bağlı sistemi'' anlattı. Taşdeler, buna göre site içeriklerinin sivil memurlar ve proje subayları tarafından sağlandığını ve sitelere konulduğunu, şube müdürünün siteye haber koyma yetkisinin olmadığını, sivil memurun bir haberin sitede yayınlanıp yayınlanmaması konusunda tereddüt yaşadığında proje subayına, eğer proje subayı da tereddüt yaşarsa şube müdürüne arz ettiğini, şube müdürü de şayet ihtiyaç duyarsa daire başkanına, daire başkanının da ihtiyaç duyarsa harekat başkanına arz ettiğini belirterek, harekat başkanının da tereddütte kaldığı konu olursa 2. Başkana, hatta Genelkurmay Başkanı'na kadar haber içeriğinin arz olunduğunu ifade etti.

İnternet siteleriyle ilgili müteselsil (zincirleme) sorumluluğun sivil memurlar ve proje subayları ile yönetme ve denetleme görevi bulunan şube müdürlerinde olduğunu belirten Taşdeler, ''Sorumluluk seviyeleri gerçekçi olarak tespit edilmezse, siyasi sorumluluk taşıyan makamlara kadar uzatılması da gündeme gelebilecektir'' dedi. ''Psikolojik harekat değil, bilgilendirme'' Taşdeler, internet siteleriyle yürütülen faaliyetin savcılık tarafından ''Ergenekon terör örgütünün yürüttüğü psikolojik harekat faaliyeti'' olarak tanımlandığını anımsatarak, ''Bu tamamen yanlış ve haksız bir değerlendirmedir. Bu bir psikolojik harekat değil, bilgilendirme faaliyetidir'' diye konuştu.