TUSAŞ'a terör saldırısı; Şehit ve yaralılar var

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesislerine teröristler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Canlı bomba eyleminin de gerçekleştirildiği tesiste çatışmanın devam ettiği ve rehineler olduğu iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 17:31
https://www.bursaport.com

Ankara'daki Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi'nde 15.30'da vardiya değişimi sırasında servislerin de olduğu ana nizamiyeye bir grup terörist uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Bir taksiden inen teröristleri nizamiye ateş açtıkları görülüyor. Bu arada bir canlı bomba kendisini patlattı ve ardından çatışma çıktı. Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Bu arada TUSAŞ'a saldırı düzenleyen teröristlerin ve rehin alınan çalışanların tesisin kameralarına yansıyan görüntüleri çıktı.

Yerlikaya: Maalesef şehit ve yaralılarımız var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 başsavcıvekili ve 8 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

AYRINTILAR GELECEK