'Üç ay hücrede kaldım, kimseyle konuşmadım'

Suriye'de 3 aydır rejim tarafından rehin tutulan gazeteci Cüneyt Ünal, CHP'li milletvekilleri tarafından 90 gün sonra Türkiye'ye getirildi. Eşine sarılan ve gözyaşlarına boğulan Ünal, üç ay boyunca 2 metrelik bir hücrede kaldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Gazeteci Cüneyt Ünal, CHP milletvekillerinin başında bulunduğu heyet ile Yayladığı Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye girdi. 

Pasaport işlemlerinin tamamlanmasının ardından eşi ve beraberindeki heyetle birlikte basının karşısına çıkan Cüneyt Ünal, 90 gün sonra yuvasına dönüp, eşine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek, eşi Nuran Ünal'a sarıldı ve bir süre gözyaşı döktü.

Ailesine kavuşmasının çok mutluluk verici olduğun aktaran Ünal, tüm meslektaşlarına, çaba gösteren milletvekillerine ve tüm emek verenlere teşekkür etti.

Kendisine iyi davranıldığını, herhangi bir şiddet görmediğini anlatan Ünal, şöyle devam etti: ''Şiddet anı çatışma bittikten sonra Halep halkı beni muhalif askerlerden zannettikleri için, elimde herhangi bir şey olmadığı için, Suriyeli askerlere teslim edinceye kadar bir darp olayı yaşandı, orada güzel bir dayak atıldı. Onun dışında Suriyeli devlet askerlerine teslim edildikten sonra herhangi bir sıkıntı yaratmadı, aksine çay ve su ikram ettiler. Daha sonra da aynı günün akşamı askeri bir hapishaneye götürüldüm. O akşam da ifadem alındı.''

'2 metrekarelik bir alandaydım'

Suriye'de yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan Ünal, 90 gün boyunca hapishanede 2 metrekarelik bir alandayda tutulduğunu belirterek, tek bir battaniyeyle yerde, betonda yattığını söyledi.

Öldürülen Japon gazeteci Yamamoto

Ünal, Halep'te öldürülen Japon kadın gazeteci Mika Yamamoto ile yaşadıklarını da anlatarak, eşi Kazutaka Sato ile bir süre konuştu.

Bulunduğu hapishaneye Yamamoto'nun fotoğraf makinesinin getirildiğini belirten Ünal, sadece fotoğraf makinesini gördüğünü başka bir şey hatırlamadığını söyledi.

Bashar'ın eşi: Çocuklarıma ne diyeceğim

Basın toplantısında sonra Cüneyt Ünal'ın yanında olan ve haber alınamayan Bashar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi ağlayarak gazetecilere açıklama yaptı.

Eşinin durumundan endişe etiğini belirten Arzu Kadumi, ''Bashar nerede, Cüneyt geldi ama Bashar'dan haber yok. Ben çocuklarıma cevap veremiyorum. Öldüyse ölüsünü getirsinler, 5 ve 10 yaşındaki çocuklarıma ben ne diyeceğim'' diye konuştu.

Cüneyt Ünal CHP'li vekiller ile Yayladağ'dan Türkiye'ye giriş yaptı