Ahmet Oktay Nilüfer Şiir Kütüphanesi'nin konuğu

Nilüfer Belediyesi bünyesinde geçtiğimiz Mart ayında açılan, Türkiye'nin ilk şiir kütüphanesi, edebiyatın bu türüne ilgi duyanlar için tam bir hazine barındırıyor. Kütüphane, "Şairin Şiir Evreni" başlığı altında her ay bir şaire kapılarını açarken bu ayın konuğu Ahmet Oktay olacak.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Ekim Ayı'nda Bursa'dan bir şairle, İhsan Üren'le şiir tutkunlarını bir araya getiren Nilüfer Şiir Kütüphanesi, bu buluşmaları her ay düzenli olarak gerçekleştirecek. Kütüphanenin "Şairin Şiir Evreni" başlığıyla düzenlediği etkinliklerin Kasım ayı konuğu Ahmet Oktay olacak.

1950'li yıllarda ikinci yeni hareketine öncülük ettiği söylenebilecek olan Mavi Hareketi içinde yer alan 1933 Ankara doğumlu Ahmet Oktay, eleştirmen Mustafa Durak'ın ve söyleşiye katılan şiir meraklılarının sorularını yanıtlayacak. 

Türk Şiirinin önemli isimlerinden Ahmet Oktay'ın şiir evrenine tanık olmak isteyenler, 17 Kasım 2012'de (yarın) Saat 19.00'da Nilüfer Şiir Kütüphanesi'nde buluşacak.

Şiirlerinin yanı sıra sayısız inceleme ve araştırma kitabı yazarak okurun zihnine hep yeni fikirler, açılımlar kazandırmış olan Ahmet Oktay'ın fotoğrafları ve farklı yayınevlerince basılmış kitaplarının sergisi ile şiir dinletisi ise etkinliğin diğer boyutlarını oluşturacak.