Şafak Pala'dan ikinci öykü kitabı

"Teneke Davullar" adlı öyküsüyle 2009 Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri'nde mansiyon ödülü kazanan Şafak Pala, raflarda yerini alan "Yüzüne Sabah Çiyi Düşmüş" adlı öykü kitabıyla okuru alışık olmadığı bir dünyanın içine çekiyor.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Edebiyat dünyasının 2008 yılında yayımlanan "Sızı" isimli kitabıyla tanıdığı Şafak Pala, dört yıl aranın ardından "Yüzüne Sabah Çiyi Düşmüş" ile okuyucusunu selamlıyor. 

Evrensel Basım Yayın'dan çıkan ikinci kitabında Pala, kısıtlı bir alanı söz söyleme ve derdini anlatma açısından çok iyi kullanmayı gerektiren öykü dalında iddiasını ortaya koyuyor.

Kırsal kesimi ele alan öykülerdeki önyargılardan sıyrılan kitap, her okuyucu üzerinde farklı etki bırakmaya aday içeriğiyle dikkat çekiyor. İkinci öykü kitabında Şafak Pala, okura değerlendirme yaparken duygularını özgür bırakma olanağı sunan bir anlatım seçiyor.

Pala, "Öykülerimde, kırsal bir bölgede, bir ev içinde yaşanmışlıkları, o evin insanlarını ya da yolu o eve bir şekilde düşmüş insanları ve onların yaşamlarını anlatmaya çalıştım. Bu öyküleri yazarken özellikle bir derdim vardı. Bu dert, köy yaşamı, kırsal yaşam denince çoğunlukla benzer kalıplar içinde öyküler yazıldığını, o hayatları da aslında kendimizce sınıflandırdığımızı ama gerçeğin hiç de böyle olmadığını göstermekti." diyor.

Altı öyküden oluşan yeni kitabında Türkiye'nin sahip olduğu kültür mozaiğini bir köyün penceresinden gösteren yazar, yayımladığı bu kitap ile bir kat daha artan, edebiyatın içinde yarattığı heyecanı gizlemiyor. Bursa Nilüfer Belediyesi'nde Kültür Müdürü olarak görev yapan Şafak Pala, iş yaşamından soyutlandığı anlarda yazmaya yöneldiğini, bu sayede kendini iyi hissettiğini söylüyor.

"Bu ülke gerçekten bir mozaik. Bu mozaikten bir parçayı ben de kendi rengimle anlattım. Umarım değişik tatları, duyguları alırsınız öykülerimden. Ben bu öyküleri yazdığım için kendimi iyi hissediyorum. Umuyorum okuyanlarda da değişik duygular yaratır ve farklı dünyaların kapılarını açar" diyen Pala'nın son kitabı "Yüzüne Sabah Çiyi Düşmüş" şimdiden okuru yazarın üçüncü kitabını beklemeye yöneltiyor. Kitap, DNR'larda ve Ezgi Kitabevi'nde satışa sunuluyor.