Sunay Akın ile tarih yolculuğu

Her gösterisinde bakmakla görmek arasındaki farka vurgu yapan ünlü şair ve yazar Sunay Akın, 'Ekinlerden Başaklara' adlı tek kişilik gösterisiyle Bursalılar'ı gülümseten bir tarih yolculuğuna çıkardı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) bir okula destek amacıyla düzenlenen gecede sahneye çıkan ünlü şair ve yazar Sunay Akın, olaylara farklı gözle bakmanın ve sorgulamanın önemini anlattı.

Bursa Koza, Yeşil, İpek Lions Kulübü ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bursa Şubesi'nin Yiğitler Kız Teknik ve Meslek Lisesi yararına düzenlediği etkinlikte "Sunay Bey Tarihi" gösterisiyle sahne alan Sunay Akın, gözlem yorum ve değerlendirmelerini paylaştı.

Sunay Akın'ın "Yoksul bir çocuk görsem yağmur altında üşüyen, köprü olmak geçer hiç değilse içimden ..." dizeleriyle yola çıkan Bursa Koza, Yeşil, İpek Lions Kulübü ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bursa Şubesi'nin düzenlediği etkinlik Yiğitler Kız Teknik ve Meslek Lisesi konferans salonu yapımı için kullanılacak.

Merinos AKKM Orhangazi Salonu'nda düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi gösteren Bursalılar; gazeteci, yazar ve şair Sunay Akın'ın gösterini ilgiyle izledi. Akın, İstanbul Oyuncak Müzesi'nden Cumhuriyet Anıtı(Taksim Anıtı)'na birçok konuda izlenimlerini seyircilerle paylaştı. Matbaanın bulunuşu ve okuma yazmanın önemi üzerinde duran Akın, matbaayı Türkiye'ye getiren İbrahim Müteferrika'nın bastığı kitaplara talep olmadığı için matbaasını kapatmak zorunda kaldığını vurguladı. Okumaya verilen değer üzerinde duran Akın, "Japonya'da bir kişiye 24, Fransa'da 14, Yunanistan'da 10 kitap düşerken Türkiye'de 1 kitaba 6 kişi düşüyor" dedi.

Dünya ve Türk tarihine ışık tutan birçok bilim insanını gösteride konu alan Sunay Akın, Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" ve Hz Muhammed'in "Öğrenmekten ve bilmekten daha üstün bir meziyet yoktur" sözlerine yer vererek tarih boyunca bilgiye verilen önemi bir kez daha hatırlattı.

Tarihten kesitlerle hem bilgilendiren hem düşündüren gösteri sonrasında Sunay Akın'a plaket takdim edildi.