Basına 'Adliye' kısıtlaması

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki özel yetkili başsavcıvekilliğinin, gazetecilerin hakim ve savcılarla yaptığı görüşmeleri takibe aldığı öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın 7. katında, TMK 10. maddeyle görevli özel yetkili savcılar ile bazı hakimlerin görev yaptığı bölüme giden ve buradaki savcı-hakimlerle görüşmek isteyen gazetecilerin, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oktay Erdoğan'ın emri doğrultusunda, güvenlik görevlilerince bilgilerinin alındığı ileri sürüldü.

Adliyede görev yapan ve 7. kata çıkan her kurumdan gazetecinin, orada bulunan güvenlik görevlilerince hazırlanan bir dosyaya isimlerinin ve kimlik bilgilerinin kaydedildiği belirtilirken, gazetecilere kiminle görüşmek istediği ve kimden randevu aldığının sorulduğu, tutulan dosyaya da ''gazetecinin adı, soyadı'', ''hangi kurumda çalıştığı'', ''TC kimlik numarası'', ''görüşme tarihi ve saati'', ''içeride ne kadar süre kaldığı'' ve ''telefon numarası'' kayıtlarının aktarıldığı öne sürüldü.

Bu arada, adliyede çalışan gazeteciler, bu uygulamayı sosyal paylaşım sitesi Twitter'de yazdıkları tweetlerle protesto eti. TGC'den açıklama

Öte yandan, konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), ''adliye muhabirlerinin çalışmalarını engellemeye yönelik uygulamaların basın özgürlüğüne aykırı olduğunu ve bu uygulamalardan acil olarak vazgeçilmesi gerektiğini'' bildirdi.