CHP, Ak Parti'ye dava açıyor

Cumhuriyet Halk Partisi, üye kayıt formu olmaksızın sadece nüfus kağıdı bilgileri ile AKP üyesi yapıldığı ileri sürülenlerin durumunu yargıya götürüyor. CHP çifte üyelikler konusunda AK Parti'yi dava edecek.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nden Bursa İl Başkanlığı'na gelen yazıda, partide "aktif üye" olarak kalmak isteyenlerin yeni üye formu doldurup tüzük gereği askıda kaldıktan sonra formların 15 Aralık 2012 tarihine kadar Genel Sekreterliğe gönderilmesi istendi.

Partiye üye olmak isteyen kişiyi bizzat görerek, nüfus cüzdanı ile verilen bilgiler karşılaştırılarak gerçekten o kişi olduğunun anlaşılması halinde üye yapılabileceğine işaret edilen yazıda, aksi taktirde çıkacak usulsüzlüklerden kaydı yapan ve onaylayan kişilerin sorumlu olacağı vurgulandı.

İTİRAZ DİLEKÇİSİ

AKP ilçe başkanlıklarına yapılacak itiraz ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılacak suç duyurusu dilekçelerinin de yer aldığı Genel Merkez yazısında itiraz dilekçesi şu ifadelerle yer aldı:

"İradem dışında hiçbir başvurum olmadan İlçe Başkanlığınızca partinize üyelik kaydım yapılmıştır. 2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nda gösterilen usul ve esaslara uyulmayarak, iznim, istemim ve bilgim dışında 'belgede sahtecilik' suçu oluşturarak yapılan ve yok hükmünde olan üye kaydımın, partinizdeki kayıtlarınızdan bir an önce kaldırarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na partinizdeki üyeliğimin ortadan kaldırıldığına dair bildirimde bulunmanız gerekmektedir. Gereğinin yapılmasını arz ederim."

SUÇ DUYURUSU

Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılacak suç duyurusu dilekçesinde ise, şöyle denildi:

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca birden fazla siyasi partiye üye olduğum gerekçesiyle üyeliğimin Cumhuriyet Halk Partisi'nden düşürüldüğünü öğrendim. İradem dışında hiçbir başvurum olmaksızın sahte imzam ve evrak tanzim edilerek üyelik kaydım yapılmıştır.

2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanununda gösterilen usul ve esaslara uymayarak, iznim, istemim ve bilgim dışında 'belgede sahtecilik' suçu oluşturularak kaydımı yapan ilgili partinin ilçe başkanı ve yöneticileri hakkında sahtecilik suçundan şikayetçiyim. Gerekli kavuşturma yapılarak ilgililer hakkında kamu davası açılmasını saygılarımla arz ve talep ederim."

CHP İl Başkanı Metin Çelik, çifte kaydı çıkan partililer ile ilgili ilçe başkanlıklarının çok ciddi çalışmalar yaptığını vurguladı.

15 Aralık'a kadar Genel Sekreterlik ve il başkanlığına gelecek çalışmanın kamuoyu ile paylaşılacağını açıklayan Çelik, "Ülkeyi 10 yıldır yöneten bu promosyoncu anlayışın maskesini el birliği ile düşüreceğiz" dedi.