Kılıçdaroğlu: Ben hiçbir zaman cibilliyetsiz, şerefsiz demedim!

Kılıçdaroğlu, "AKP için zaman zaman ağır ifadeler kullanıyorum ama hiçbir zaman benim ağzımdan cibilliyetsiz sözcüğü çıkmadı, şerefsiz sözcüğü çıkmadı" dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Merkezi Attila İlhan Sahnesi'nde, CHP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ''Gençler Konuşuyor, Kılıçdaroğlu Dinliyor'' programında, gençlerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, bir gencin, ''AKP için zaman zaman ağır ifadeler kullanıyorsunuz. Bu doğru mu?'' diye sorması üzerine, şöyle konuştu:

''AKP için zaman zaman ağır ifadeler kullanıyorum ama zorunda olduğum için kullanıyorum. Ama hiçbir zaman benim ağzımdan cibilliyetsiz sözü çıkmadı, şerefsiz sözü çıkmadı. Beni eleştirenler en azından sayın Başbakanı da eleştirseler, ya bu üslup yakışmıyor deseler, samimi söylüyorum Türkiye'de bir sorun olmayacak. En ağır hakaretlere maruz kaldım. Ne annem kaldı, ne babam kaldı. Değerli arkadaşlar benim sözlerime kulak kabartıldığı kadar bir de karşı tarafın sözlerine kulak kabartılsın. Ben siyasette saygın bir tartışma üslubundan yanayım. Siyasette gerilimden yana değilim."

Gazeteci Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, gazeteci Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmenin sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, ''Hiçbir yurttaşımızın adı, unvanı, rengi, kimliği, inancı ne olursa olsun saçının teline zarar gelsin istemeyiz. Manidarmış, neyin manidarıymış bu? Oturun, kalkın CHP'ye teşekkür edin. Suriye batağından o gazeteci arkadaşımızı kurtardık. İster Suriye'de, ister Amerika'da, ister Çin'de serbest bırakılacaksa ben 135 milletvekilimi dünyanın bütün ülkelerine gönderirim. Kendi insanımı kurtarıyorum. Zindandan kurtarıyorum. Türkiye için, insanımız için, gazeteciler için, bu ülkenin sağlıklı haber alma hakkı için getiriyoruz.''