Mudanya AK Parti'de seçime itiraz edilecek

Ak Parti Mudanya İlçe Teşkilatı'nın 7. Olağan Genel Kurulu'nda 75 delegenin imzasıyla ilçe başkanlığına aday gösterilen Sinan Şentürk'ün adaylığı, Divan Başkanı Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz tarafından listesinde eksikliği bulunduğu gerekçesiyle kabul edilmedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Ak Parti Mudanya İlçe Teşkilatı'nın 26 Eylül'de yapılan 7. Olağan Genel Kurulunda tek aday olarak seçime giren İnci Söğütlü Başkanlığındaki liste seçildi. 75 delege imzası ile adaylığını açıklayan Sinan Şentürk'ün adaylığı yönetim organlarının listesi olmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi. Kongre divanının bu kararı gerginliğe yol açtı.

Ak Parti Mudanya İlçe Başkan adayı Sinan Şentürk, 20 delegenin müracaatı yeterli iken 75 delegenin teklifiyle aday gösterilen imzaları kabul etmeyen divan ve parti yöneticilerini sert dille eleştirdi. Seçimi kaybedeceklerini anladıklarından dolayı kendisinin listesini seçimlere sokmayarak operasyon yaptıklarını ileri süren Şentürk, İl Başkanlığı ve yöneticilerle birlikte bu davranışa zemin hazırladığını iddia ettiği Divan Başkanlığı'nın tutumunu kınadı.

"Adalet ve eşitlik olmayan bir partide bulunmaktan dolayı utanç duyuyorum" diyen Şentürk, "AK Parti tüzüğünün 46/5 maddesine göre seçimlere itiraz edeceğiz. 20 kişi yönetim, 17 kişi il delegesinin yanı sıra toplam 19 yedek üyelerimizle birlikte listemiz hazırdı. Emeği geçen tüm dostlarıma şükranlarımı sunuyor, takdiri Mudanya Ak Parti camiasına bırakıyorum" diye konuştu.

AK Parti Tüzüğü'nün 46/5 maddesi ne diyor?

"Kongrelerde adaylık başvurusu, divan oluştuktan sonra belli edilmiş süre dolmadan divana yapılır. Divan başkanlığı, gündemin 'seçimler' maddesinde veya daha önce aday başvurularının en son ne zamana kadar yapılabileceğini ilan eder ve ilan edilmiş saat gelince aday başvuruları için sürenin dolduğunu, varsa bu başvuruların derhal yapılması gerektiğini tekrar duyurur ve daha sonra yapılacak aday başvurularını işleme koyamayacağını ilan eder. Divan, aday başvurularını veriliş sırasına göre ayrı ayrı okumak suretiyle kongre genel kurulunun bilgisine sunar. Adaylıktan çekilme ve itirazlar varsa, karara bağlayarak adaylıkları kesinleştirir. Kesinleşmiş adaylar, okunmak suretiyle duyurulur ve ayrıca salonda uygun yerde ilan edilir. Divan tarafından onaylı liste örneği ise, hazır bulunan seçim kuruluna verilir."