Özgür Özel'den 'ışıklı' eylem çağrısı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, tüm Türkiye'ye ışık açma kapama çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 20:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 20:52
https://www.bursaport.com

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Sivas Madımak ve Erzincan Başbağlar olaylarına değindi. Özel, Sivas'ı da Başbağlar'ı da yakan zihniyetin aynı olduğunu söyledi.

Türkiye'de, Alevilerle Sünnilerin, Türklerle Kürtlerin kardeş olduğunu belirten Özel, "Onları birbirine düşürmeye çalışan kim varsa da kalleştir. Tüm Kürtleri, Türkleri, Alevileri ve Sünnileri birlikte selamlıyoruz. Yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın Alevilerin Sünnilerin kardeşliği." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, asgari ücrete zam yapılmamasını ve emekli maaşlarında düzenleme yapılmamasına tepki gösterdi. Özel, eylem çağrısında bulundu:

"Asgari ücrete zam istiyorsanız, asgari ücret artsın istiyorsanız bu akşam saat 9’da başlıyoruz. Işıkları yakın, ışıkları kapatın. Işıklar uzaydan görülecek. Kendinizi gösterin, zam isteyenler ayağa kalksın. Zammı söke söke alacağız..."