Şike davasında son söz Yargıtay'ın

SGM Tahkim Kurulu Başkanı Gerçeker, Türkiye'deki şike konusuyla ilgili ortada bir tezat bir durumun bulunduğu, ancak bu konudaki kararların henüz kesinleşmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Bir dönem Yargıtay Başkanlığı da yapan ve 1 Haziran 2011'de emekli olan Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanı Hasan Gerçeker, yaptığı açıklamada, şike dosyasıyla ilgili kararların henüz netleşmediğini anlatarak, ''Yargıtay süreci var. Yargıtay ne karar verecek bilemiyoruz'' dedi.

Tahkim Kurulu Başkanı Hasan Gerçeker, 6222 sayılı yasa çıkınca şike ve teşvik konularının adli suç kapsamına girdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Aynı eylem, spor hukuku açısından disiplin cezasını gerektiren bir eylem oldu. Hem de adli hukuk açısından adli suç anlamında yaptırım gerektiren bir eylem haline geldi. Bu uygulama ilk kez başladığı için tartışmalar ortaya çıktı. Spor hukuku, ceza hukuku ile başa baş gidecek diye, onu bekleyecek diye bir kural yoktur. Disiplin hukukunu iki şekilde uygularsınız. Birincisinde disiplin cezasını gerektiren bir eylem adli cezayı gerektirmeyebilir, o zaman bir sorun yoktur. İkincisinde ise adli soruşturma neticesinde disiplin cezasını gerektiren bir eylem ortaya çıkmıştır. O zaman disiplin cezası, disiplin hukuku ve ceza hukuku açısından verilen kararların da, az çok kamuoyunu tatmin edecek derecede birbirine uyumlu olması gerekir. Böyle bir çelişki olduğu zaman bunu topluma nasıl anlatacaksınız. Bu süreç aslında gelecekteki uygulamalar için de çok güzel bir örnek teşkil edecek. Bugünden çok kesin bir yargıya varmak doğru değil."