Osmangazi'ye 5 deprem istasyonu kurulacak

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 5 ayrı noktaya kurulması planlan deprem istasyonu konusunda çalışmaların hızlandırıldığını açıkladı. Dündar, 'Amacımız olası bir depremin etkilerini en aza indirmek' dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Osmangazi Belediyesi tarafından ilçede 5 farklı noktaya kurulması planlanan deprem istasyonları ile ilgili çalışmalar sürüyor.

Sistem hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ''Depremi engelleyemeyiz ama oluşacak hasarı en aza indirebiliriz'' dedi. 

Başkan Dündar, deprem istasyonunun kurulması ve Osmangazi'nin deprem envanterinin çıkarılması noktasında hızlı ilerleme kat ettiklerini belirtti. İlk aşamada zemin koşulları ve jeolojik özelliklerin göz önünde bulundurularak deprem istasyonlarının kurulacağı yerlerin belirleneceğini ifade eden Dündar, bu sistem sayesinde olası bir depremin etkilerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde tespit edileceğini söyledi. 

Projenin Osmangazi için büyük önem taşıdığını anımsatan Dündar, ''Kurulacak alarm sistemiyle depremin oluşmaya başladığı an elektrik, doğal gaz ve alt yapı elemanlarının kesilmesi sağlanacak. Amacımız deprem sonrası oluşacak yangın tehlikesini ortadan kaldırmak. Belirlenen zemin ve yapı özelliklerine bağlı olarak afet zararlarının önlenmesi ve en aza indirgenmesi konusunda da kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilimsel veriler, en ileri teknolojiler kullanılarak elde edilecek'' diye konuştu.