SON DAKİKA
Hava Durumu

Alinur Aktaş’tan Özgür Özel'e 4.5 milyarlık SGK ve vergi borcu yanıtı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Alinur Aktaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni 4.5 milyar liralık SGK ve vergi borcu ile devraldıklarına ilişkin açıklamasını yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2024 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2024 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Alinur Aktaş’tan Özgür Özel'e 4.5 milyarlık SGK ve vergi borcu yanıtı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni 4.5 milyar liralık SGK ve vergi borcu ile devraldıklarına ilişkin açıklamasına Eski Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş'tan yalanlama geldi.

Sosyal medya platformu X'ten açıklama yapan Alinur Aktaş, Özgür Özel'in açıklamalarını dehşet ve hayretle izlediğini belirterek, "Müddei iddiasını ispatla mesuldür. Aksi halde müfteridir! Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ve BUSKİ’nin SGK borcu yoktur. İştiraklerden Burulaş’ın 31 Mart 2024 tarihine kadar 600 küsür milyon TL civarında SGK borcu bulunmaktadır. Ayrıca 1 Nisan’dan itibaren de yeni seçilen başkanın idaresindeki Burulaş SGK borcunu ödememektedir" dedi.

Aktaş açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Dolayısıyla söylenen rakamlar ve bilgiler külliyen yalandır! Rakamlarla yalan söyleme konusunda uzman olan CHP idaresinin yeni bir tiyatrosu ile Bursa halkı uyutulmak ak Belediyeciliğin yüz akı Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin itibarı zedelenmek isteniyor. Mevcut Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı göreve geldiği günden bu yana 2 makam aracını satıp 5 minibüs almaktan, faaliyette olan lokantayı Semt Lokantasına çevirmekten başka ne yapmıştır? Geçmiş dönem yönetimlerini iftira ve asılsız bilgilerle töhmet altında bırakarak, yoksa önümüzdeki dönem vermeyecekleri hizmetlerin üstü mü örtülüyor? Ya da kılıf mi uydurulmaya çalışılıyor?

Unutulmamalı ki 31 Mart’tan bu yana Bursa Büyükşehir Belediyesi ile tüm bağlı kurum ve kuruluşlarının yetki, görev ve sorumluluğu Sayın mevcut Başkan’dadır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.