SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa CarreforuSA AVM'nin satışı gerçekleşti

Bursa Nilüfer'deki CarrefourSA AVM'nin satışı gerçekleşti. Katılımevim, Bursa Nilüfer'de bulunan CarrefourSA AVM'nin yüzde 70'ini satın aldı. Yatırım tutarı 78.5 milyon USD olarak açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa CarreforuSA AVM'nin satışı gerçekleşti

Gayrimenkul ve yatırım yönetimi konusunda uzmanlaşmış profesyonel hizmetler firması VS Partners (Value Solution Partners) tarafından yönetilen ve açıldığı günden itibaren bulunduğu ilde ve bölgede, perakendeciler ve ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gören, CarrefourSa Bursa Alışveriş Merkezi’nin mülkiyet devri gerçekleştirildi.

CarrefourSa Bursa Alışveriş Merkezi, 2001 yılında ziyaretçileriyle buluşmuştu.

Bursa’nın ilk alışveriş merkezlerinden biri olan, 100 bin metrekare arsa alanı üzerine kurulu, 60 bin metrekare kiralanabilir alana sahip ve 146 mağazayı bünyesinde barındıran CarrefourSa Bursa AVM, 2001 yılının Eylül ayında ziyaretçileriyle buluşmuştu. Ticari faaliyetlerini 23 yıldır devam ettiren CarrefourSa Bursa AVM, prestijli lokasyonu ve projede yer alan CarrefourSa hipermarketi ile de bölgenin en yoğun ilgi gören perakende noktalarından biridir.

Mülk değeri 250 Milyon USD olan satışa ilişkin işlemler, Aerium-Bainbridge temsilcileri ve danışmanları, VS Partners (Value Solution Partners), Cefic ve AK Yatırım ile birlikte yürütüldü.

Londra Merkezli ve uluslararası bir yatırımcı olan Aerium-Bainbridge firmasına ait CarrefourSa Bursa AVM’nin mülkiyeti, Atış Yapı, Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş ve Turyapı şirketlerinin oluşturduğu bir konsorsiyuma (geçici ortaklık veya iş birliği) devredildi. Katılımevim, Bursa Nilüfer'de bulunan CarrefourSA AVM'nin yüzde 70'ini satın aldı. Yatırım tutarı 78.5 milyon USD olarak açıklandı.

Satışa ilişkin işlemler, VS Partners (Value Solution Partners), Cefic ve AK Yatırım ile birlikte yürütülürken, projenin kiralama ve yönetim faaliyetlerini üstlenen VS Partners (Value Solution Partners) satış ile ilgili bilgilendirmeleri de yürütüyor olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.