SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik'te 'Körfezime Dokunma' imza kampanyası

Gemlik Kent Konseyi öncülüğünde başlayan 'Körfezime Dokunma' imza kampanyası sürüyor. İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, konuyu Meclis'e taşıyacağını belirterek 'Körfezime Dokunma' imza kampanyasına destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 21:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 21:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gemlik'te 'Körfezime Dokunma' imza kampanyası

Gemlik Körfezi'ndeki MKS Marmara Entegre Kimya Sanayi A.Ş., üretim kapasite artırım projesine karşı Gemlik Kent Konseyi öncülüğünde başlayan 'Körfezime Dokunma' imza kampanyası devam ediyor. İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, İyi Parti Gemlik ilçe başkanı Halis Çelik ve beraberindeki heyet Zeytin Dalı Meydanı'nda bulunan standı ziyaret ederek 'Körfezime Dokunma' imza kampanyasına destek verdi. Bursa milletvekili Türkoğlu, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi taşıyacağını söyledi.

Türkoğlu, "Bütün Gemlik'in karşı olmasına rağmen, MKS firmasının ısrarla devam eden uygulamalrına karşı durmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde soru önergesi hazırlayıp, konuyu araştırma önergesi olarak da sunmak için bugün buraya gelmiş bulunmaktayız. Meselenin özü şu; İzmit Körfezi, İzmir Körfezi, Sakarya'daki balık ölümleri gün gibi ortadayken bilim insanlarının bu uygulamayla birlikte Gemlik Körfezi'nin de tıpkı onlar gibi olacağını, doğal yaşamın öleceğini, Gemlik Körfezi'nin bütün güzelliğini kaybettiği halde yarın yaşanmaz bir yer olacağını söylediği halde, sırf daha çok kar elde etmek maksadıyla doğayı, çevreyi yok eden bu uygulamaya bütün Gemlikliler gibi biz de karşıyız." dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.