SON DAKİKA
Hava Durumu

Özgür Özel Bursa'da: İktidar mali darbe yapıyor ama başaramayacaklar

CHP'nin Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa'da katıldığı ziyaretlerde belediye borçlarına değindi. "Resmen bize enkaz bıraktılar" diyen Özel, SGK borçlarının hepsinin birden tahsilatının istenmesinin mali darbe olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Özgür Özel Bursa'da: İktidar mali darbe yapıyor ama başaramayacaklar

PELİN AKDEMİR / BURSAPORT

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa'da yaptığı ziyaretlerinde partisinin il binasında basın açıklamasında bulundu. Özel, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun belediyelerin borçlarının hepsini birden tahsilatının istenmesine ilişkin, "Şimdi Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cumhuriyet Halk Partili belediyelere mali darbe girişiminde bulunuluyor. Darbe, milletin seçtiğinin millete hizmet etmesine engel olup onu bertaraf etmeye çalışmaktır. Bunu tankla yaparsan silahlı darbe, yargı kararıyla yaparsan adli darbe olur, şimdi maliye eliyle yapıyorsun" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa'da partisinin kazandığı belediyeleri ve ilçeleri ziyaret ediyor. Dün Mustafakemalpaşa ilçesini ziyaret eden Özel, bugünkü programına CHP İl binasında saat 11.00'de açıklama yaparak başladı.

CHP İl binasındaki basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek ve Prof. Dr. İlhan Uzgel, Parti Meclis Üyesi Canan Taşer, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Kayıhan Pala, Hasan Öztürk, CHP'li ilçe belediye başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Özgür ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş katıldı.

'SEÇİMDEN SONRA HİÇBİR ANKETTE İKİNCİ PARTİ OLMADIK' 

Bursa'nın eşinin memleketi olduğunu ve kendi evinde gibi hissettiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Özgür Özel, belediye seçimlerindeki başarıdan dolayı tüm örgütü kutladı. Bursa'da CHP'nin yüzde 20'lerde oy alırken son seçimde yüzde 50'lerde oy aldığını hatırlatan Özel, "Her iki kişiden birinin oyunu alarak geldiler. Milli irade, milli irade diyenler milletin iradesini bu seçimde gördüler" dedi. 

Anketlerdeki verileri paylaşan Özel, "Bundan sonra yapılacak ilk seçimlerde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini iktidar yaparak çıkacak. Dün Temmuz ayının anketleri açıklandı. Seçimden sonra hiç bir ankette ikinci parti olmadık. Geçen aya göre partimiz oyunu yarım puan arttırdı. Ak parti yarım puan oy kaybetti. Partimiz yüzde 35.4 ile yine birinci parti. Adalet ve Kalkınma Partisi yüzde 31 kusurla ikinci parti. Yerel seçimlerdeki 1.8'lik farkı her ay istikrarlı bir şekilde arttırarak şu anda 4 puana çıkarmış durumdayız" diye konuştu.

'ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM REFERANDUM NİTELİĞİNDE OLACAK' 

Üreticilerin sıkıntılarını, esnafın sorunlarının nasıl çözüleceğini konuşarak ilerlemeye devam edeceklerini söyleyen Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en çok övündüğü konunun paradan altı sıfır atmak olduğunu belirtti. Özel, CHP iktidarının 10'ncu yılında bir sıfır atılacağını belirterek, "Ama maaşlardan değil sadece fiyatlardan. Yani bugünkü maaşı alacaksınız ama mazotun 4 lira, dana kıymanın 55 lira olduğunu göreceksiniz. Bu alım gücünün 10 kat artması demek" diye konuştu. "Önümüzdeki seçim referandum niteliğinde olacak" diyen Özel, iktidara geldiklerinde maaştan değil etiketlerden sıfır atacaklarını söyledi. 

'BURSA BELEDİYESİ'NİN SGK BORCU 4,5 MİLYAR'

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belediyelerin borcunun ödenmesinin talep edilmesine ilişkin konuşan Özel, "Belediyelerin borcu hep çok olacak. Çünkü Cumhuriyeti Halk Partili belediyeler icraat yapmasın, iş yapmasın diye çok haksızlığa uğruyorlar. Bursa gibi bir belediyeyi yıllarca yönettiler. Başkana borç ne kadar diye sordum. 900 milyon dolar. Yani 30 milyar TL borcu var. Sayıştay’ın 2022 raporu SGK'ya borcu 14.6 milyar belediyelerin. Bakan dün 90 milyarın üstünde borç var diyor. Sadece Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde bize kalan borç 30 Milyar. Bursa belediyesinin sadece SGK borcu 4,5 milyar" dedi. 

Türkiye’nin en borçlu belediyelerinin Ak Parti'den CHP'ye geçen belediyeler olduğunu söyleyen Özel, "Denizli, Balıkesir, Bursa. Resmen bize enkaz devrettiler. Elimizi kolumuzu bağlamaya çalışan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Başaramayacaklar" dedi. Ekrem İmamoğlu'num 13 bin oy farkla kazandığı seçimin iptal ettirilmesinin yargı yoluyla darbe girişimi olduğunu söyleyen Özel, "Şimdi Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cumhuriyet Halk Partili belediyelere mali darbe girişiminde bulunuluyor. Darbe, milletin seçtiğinin millete hizmet etmesine engel olup onu bertaraf etmeye çalışmaktır. Bunu tankla yaparsan silahlı darbe, yargı kararıyla yaparsan adli darbe olur, şimdi maliye eliyle yapıyorsun. Sevilenin milletine hizmet etmesini engellemiş oluyorsun" diye konuştu. 

'DEVLET İLE MİLLETİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEYİN'

Hizmetlerin engellenmesine rağmen hizmetlere devam edeceklerini söyleyen Özel, "Sana inat bütün Cumhuriyet Halk Partili üyeleri harekete geçiririz. Türkiye’nin en büyük dayanışmasını örgütleriz. Vatandaşımızı mağdur bırakmayız. Millet yerelde verdiği yetkiyi genelde de verecek. Bugün tahsil edilmeyen SGK alacaklarının hepsini birden tahsilatı koymak, devlet eliyle milletin seçtiklerini meydan okumaktır. Devlet ile millet yarışmasın. Zaman zaman devletle millet karşı karşıya geldi. Bunu bir daha yapmayın. Devletle millet karşı karşıya geldiği zaman her zaman millet kazanır" dedi.

Özel, konuşmasını, "Milletimizi, Cumhurbaşkanı talimatıyla Cumhuriyet Halk Partili beelidyelere karşı girişilen mali darbe girişimine karşı dikkatli olmaya davet ediyorum. Sizin seçtikleriniz size hizmet edemesin diye 22 yıldır yapmadıkları işi bugün yapıyorlar ama başaramayacaklar. Bütün darbeleri püskürttüğümüz gibi bu darbe girişimini de geri püskürteceğiz. Biz kazanacağız, millet kazanacak. Devleti kendisine alet eden saray rejimi kaybedecek" sözleriyle sonlandırdı.

Özel, partisinin il binasında yaptığı açıklamanın ardından tarihi belediye binasını ziyaret etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.