SON DAKİKA
Hava Durumu

Sekiz yaşındaki Narin Güran'dan acı haber; Cansız bedeni çuval içinde bulundu

Diyarbakır'da 21 Ağustos günü kaybolan ve kapsamlı şekilde aranan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni derede bir çuvalın içinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sekiz yaşındaki Narin Güran'dan acı haber; Cansız bedeni çuval içinde bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da kaybolan ve 21 Ağustos'tan bu yana dağ tepe didik didik aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın bugün cansız bedeninin jandarma ekipleri tarafından bulunduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu" diye yazdı. Bakan, "Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı.

Narin Güran'ın cansız bedeni, arama çalışmalarının 19'uncu gününde, köye yaklaşık 1.5 kilometre uzaktaki Eğertutmaz Deresi'nin kenarında bulundu.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin Güran'ın son görüldüğü kıyafetle çuval içinde bulunduğunu, üzerinin taş ve ağaç dalları ile kapatıldığını açıkladı. Vali, "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran öldürüldükten sonra bir çuvala konularak dere kenarına getirildi. Üzeri ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde kapatıldı" dedi.

Söz konusu noktada daha önce en az üç kez arama yapılmış ve pembe bir terlik bulunmuştu. Ancak ailesi, terliğin Narin'e ait olmadığını iddia etmişti.

Bu arada Narin Güran'ın ailesinin yaşadığı köye giriş çıkışlar jandarma güçleri tarafından yasaklandı. Çok sayıda jandarma görevlisi ve savcı cesedin bulunduğu yerde incelemeye başladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da şunları kaydetti:

"Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir."

Narin Güran nasıl kayboldu?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan sekiz yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos'ta Kur'an kursuna gitmek için ayrıldığı evine dönmedi. Bunun üzerine bölgede geniş çaplı arama başlatıldı.

Arama çalışmalarıyla birlikte başlatılan soruşturma kapsamında Narin Güran'ın 18 yaşındaki ağabeyi E.G. gözaltına alınıp bırakıldı. Soruşturma kapsamında kızın amcası S.G. tutuklandı. Kızın DNA'sının S.G.'nin aracında bulunduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.