SON DAKİKA
Hava Durumu

Temmuz ayında 23 kadın erkekler tarafından öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temmuz ayında 23 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü, 23 kadının şüpheli bir şekilde öldüğünü raporladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2024 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2024 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Temmuz ayında 23 kadın erkekler tarafından öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, temmuz ayında 23 kadın cinayeti işlendiğini, 23 kadınin şüpheli bir şekilde ölü bulunduğunu duyurdu.

Kadın cinayetlerine ilişkin temmuz ayı raporunu paylaşan Platform, "Öldürülen 23 kadından 4’ü boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile, 1’i annelerinin boşanmak istemesi bahanesiyle öldürüldü. 18’inin ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi. 18 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı. 

Kadınlar kimler tarafından öldürüldü?

Temmuz ayında öldürülen 23 kadının 8’i evli olduğu erkek, 4’ü akraba, 3’ü eskiden evli olduğu erkek, 2’si babası, 2’si oğlu, 1’i birlikte olduğu erkek, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek, 1’i kardeşi, 1’i tanımadığı biri tarafından öldürüldü. Bu ay kadınların yüzde 35’i evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

Kadınlar en çok evlerinde öldürüldü

Kadınların 20’si evinde, 3’ü sokakta öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 87’si evlerinde öldürüldü. 

Kadınlar en çok ateşli silah ile öldürüldü

Bu ay öldürülen kadınların 15’i ateşli silahlarla, 5’i kesici aletle, 3’ü boğularak öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 65’i ateşli silah ile öldürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.